Šaljite SMS za 0 Kuna (3,99 kn/SMS)

Koji glupi naslov. Prava nebuloza ili oksimoron. Prvo da definiramo riječ “oksimoron”: Oksimoron (grč. oxýmōron: oxys = oštar + moros = tup) je jezična figura (posebna vrsta antiteze) u kojoj se spajaju dva nespojiva, kontradiktorna pojma (antonimi).

E sad možemo dalje. Još jedna nebulozna web stranica u nizu koja u svakom slučaju nije jasna i tu je s ciljem da navuče i prevari posjetitelje. Pazite ove uvijete korištenja:

Aplikacija Nositelja servisa omogućuje korisniku slanje 100 besplatnih SMS poruka mjesečno putem web stranice. Nakon prijave korisnik prima poruke traženog sadržaja (stanje računa, korisničko ime i lozinku) svaki drugi dan (jednu ili dvije), a max. 20 poruka mjesešno. Na njegov račun se svaki dan dodaje 10 sms poruka. Cijena poruke koju krajnji korisnik šalje obračunava se po uobičajenoj tarifi operatera.Cijena primljene poruke iznosi 3,99 kn/SMS, a maksimalno 20 poruka mjeseno.

Hajdemo malo računati:


Da malo pojasnimo. WTF?!? Iz ovih uvjeta korištenja mogu se iščitati ove dvije varijante. Koja će biti vaša? Nemam pojma. Čak i ako uzmete ovu najpovoljniju (Varijanta br.2), da stvarno imate 100 besplatnih poruka, opet će vas oženiti za 79,80 kn što je otprilike duplo skuplje nego da normalno koristite svoj mobilni uređaj kod bilo kojeg operatera u Hrvatskoj. Nema tu računice.

Kaže:  “Šaljite SMS za 0 Kuna”, a kasnije: “Cijena primljene poruke iznosi 3,99 kn/SMS”.

Ajmo sad malo definirati 0 kuna. 0 kuna znači da ne plaćate ništa ili da jednostavno nemate troška. Cijena primljene poruke znači da plaćate nešto ili da imate troškova po pitanju primljenih poruka.

Eh sad, kakve veze imaju primljene poruke i njihova cijena sa slanjem istih? Nemam pojma. Ovo je očiti način sa namjerno loše definiranim uvjetima korištenja koji su napisani kako bi zbunili masu i pokupili im pare. Drugim riječima prevarili iste.

Smsone.info je definitivno stranica koju ne trebate posjetiti, a pogotovo se ne upuštati u nekakve akcije poput registriranja na tom smeću od stranice ili slično.

Smsone? Nabijem i vas i vaših 0 kuna :)

11 Responses to “Šaljite SMS za 0 Kuna (3,99 kn/SMS)”

 1. Loše napisanim uvjetima korištenja se mnogi služe kako bi prevarili ljude te na mutno zaradili. U prvom odlomku je besplatno, a već u drugom se plaća.. hehehehe.. kreteni

  • Kako isključiti to smeče – ja napala bonbon jer mi masovno1 nestaje s računa, a dojavu nemaš baš nikakvu….. samo da isključim to nekako??

   • Hvala na obavijesti.Idem se odmah isključiti sa te stranice. Baš mi je drago što sam naišao na vaše informacije. Već sama registracija na tu stranicu koštala me oko 10 kuna.

 2. Care hvala na upozorenju predobro!Onak stvarno:WTF???!!

 3. A kakva je ovo stranica koju ste preporučili?
  Potpuo besplatno slanje ili i tu ima neke cake?

 4. danijela kulundžić says:

  KAKO DEAKTIVIRAT OPCIJU?HVALA

 5. ne mogu bez priče…
  zato je cccccoooooolllllll…….

 6. hahahaha…kakav lopovluk…. pljackaju ljude koji se neinformiraju i njima super

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>